« terug

20-02-2018

Het geheim van een goedlopend terras

Over niet al te lange tijd komt de lentezon weer door en dat betekent: de start van het terrasseizoen. Hoe maakt u een terras aantrekkelijk zodat gasten er lang blijven zitten en wat zijn dé terrasdrankjes van 2018?

 ’s Zomers het visitekaartje van een bedrijf

Vele verschillende factoren dragen bij aan een aantrekkelijk terras. De eerste indruk is belangrijk: wat maakt uw terras aantrekkelijker dan dat van zaken in de buurt? En als gasten dan eenmaal op uw terras zijn neergestreken, wat maakt dan dat ze blijven? We zetten graag hieronder een aantal pluspunten van een aantrekkelijk terras op een rij.

·Eyecatchers in de styling
Het terras is het visitekaartje van het bedrijf. Zorg er dus voor dat gasten direct een goede indruk van de sfeer, kwaliteit van service en gastvrijheid krijgen. Qua styling, zodat het terras zich positief onderscheid van zaken in de buurt, maar ook qua netheid.

·Comfort
Bij mooi weer zit u het liefst de hele dag op het terras. Comfort is hierbij van groot belang: goed zittende stoelen of banken, snelle en attente bediening maar ook extra’s als gratis kraanwater en zonnebrandcrème dragen bij aan het comfort.

·Aantrekkelijke menukaart
Kleine snacks, lichte salades en gegrilde hoofdgerechten roepen het ultieme zomergevoel op. Houd wel rekening met ingrediënten die snel uitdrogen in de zon. Zorg ook voor heerlijke zomerse dorstlessers op de kaart. Maak uw aanbod goed zichtbaar op alle tafels en het terras, bijvoorbeeld door krijtborden. Daarmee vergroot u de kans op een impulsaankoop.


Welke drankjes mogen niet ontbreken op uw terras?

In 2017 kende de gin tonic een ware opkomst, die in 2018 zal worden voortgezet. Dit verfrissende zomerdrankje is in diverse variaties te bereiden, van kruidig tot zoet en van bloemig tot citrusachtig. Voor elk wat wils. Ook de craftbieren zijn ’s zomers in trek. Alcoholvrije en low-alcoholdranken zijn vaak populair met het warme weer. Denk aan alcoholvrije cocktails of lichte witbieren en radlerbier. Graag draagt Lijfering Drankengroothandel met haar dranken en persoonlijke service bij aan een succesvol terrasseizoen voor u. Ons team staat voor u klaar om te adviseren bij de aankoop van uw bier, wijn of gedestilleerd. Bekijk ons assortiment of neem contact met ons op.